3 kreative design på nettsiden

Har du noe gang klikket deg inn på en nettside og hoppet raskt over til neste fordi du ikke likte det du så? Var siden rotete og manglet innhold? Kanskje så siden ut som noe fra 90-tallet med mangelfull programmering? Uansett hva man måtte mene, så spiller design en svært stor rolle.

Husk at nettsiden er bedriftens ansikt utad og det første potensielle kunder vil finne ut om deg og virksomheten din. Et design som sier “velkommen inn” kan være nøkkel til suksess for mange. Brukere vil gjerne ha enkle betalingsløsninger og hurtig navigering. Dette er med på å gi en positiv brukeropplevelse av nettsiden din.

Her skal vi se på noen smarte triks for design på nettsider.

1. Bruk video og animasjon

Det å bruke videosnutter på nettsiden vil gi den bevegelse og livlighet. Det kan være en introduksjon eller informative produktanmeldelser. Bruker man animasjon vil man kunne uttrykke et rent bilde av virkeligheten, hvilket gir siden stil og eleganse. Det er mange nettsider som bruker en god del ressurser på videosnutter, og se bare på de store medieaktørene. Her florerer det av videosnutter.

2. Bilder

Det samme gjelder for bilder. Men man må være veldig nøye når man tar bilder til bloggen. Lysforhold, fokus og komposisjon er alle ting som er svært viktig. Minimer detaljer og sett hovedpersonen i fokus. Det er ikke lett å ta gode bilder, men dersom man har et skikkelig apparat fra Nikon eller Canon, blir disse tingene enklere. Man må huske på å ha fokus på det som er viktig. Lager man for eksempel en strikkeblogg, kan man ta bilder av selve plagget, garn eller en person som kler plagget. Man kan zoome inn slik at man kun ser den delen av kroppen som plagget sitter på.

3. Interaksjon

Dersom nettsiden er god, vil besøkende interagere med den. Dette kan man bedre med god informasjon og intuitive retningslinjer. Det kan for eksempel være en side der bevegelse av musepila endrer oppsettet. Dette gjør at leseren føler mer individuell påvirkning og medvirkning.

Konklusjon

Det er viktig med design på nettsiden. Uansett om det er en blogg eller en nettbutikk, så vil flere lesere komme til med gjennomført design.