Hvordan være kreativ på bloggen?

Mange tror at det å være kreativ er noe medfødt. Fakta er at man både kan lære, skape og utvikle kreativitet. Man må bare bruke den og øve. En blogg skal for det første være personlig, men vil man ha mer ut av den, kan det være smart å sette fokus på noen metoder å tenke på.

Her skal vi se på noen måter å være mer kreativ på og hvordan bloggen kan bli bedre.

Vær åpen for nye konsepter

Når man skriver på bloggen, er man fullstendig oppslukt i temaet og hvordan man formulerer dette best mulig for leserne. Men for å være kreativ, trenger man å være åpen for nye konsepter. Kanskje betyr det nye innfallsvinkler og måter å redigere bloggen på. Kanskje har du valgt feil målgruppe eller bør du endre språket. Det kan være mange nye muligheter dersom man er åpen for nye konsepter.

Vær aktiv

Å sette seg fast i tidsfrister og vanskelig formuleringer kan gjøre til at man bare blir dritt-lei og mister fokus. En blogg krever tross alt jevnlig påfyll over lang tid før den blir populær. Ta deg derfor til til å være aktiv, og tren. Dette hjelper ikke bare på humøret, men også kreativiteten. Bevegelse gjør nemlig sitt til å frigjøre en kreativ tankegang. Ved å være aktiv vil man også klare å skrive mer og jobbe mer med bloggen.

Drodling og forstyrrelse

Det er ikke farlig å drømme seg bort i drodling mens man blogger. Dette gjør nemlig sitt til å holde fokus og skape nye idéer. Å drodle kan være å skrible på et papir eller leke med ord. Dette skaper nye måter å tenke på og i motsetning til hva mange tror, å holde fokus. La deg også forstyrre. Hjelpe til med middag, ta ut søpla, snakke med naboen. Alt dette vil være med på å resette tankene og gi ny giv til engasjement. Drodling og forstyrrelser kan gi det avbrekket du trenger for å blogge på akkurat den måten du hadde sett for deg.

Omfavn nedturene

Det er ingen geniale kunstnere eller oppfinnere som har gått gjennom livet uten å gjøre feil. Faktisk har genier gjort mange flere feil enn man skulle tro og helt sikkert flere feil enn deg. Men i stedet for å grave seg ned, må man fortsette å ha tro på seg selv for å være kreativ. Aldri å gi opp drømmen er en god start på noe som kan hjelpe bloggen til å bli en suksess.