Korona og masker

Med Korona ble alles liv snudd på hodet. Forandringer var overalt og for alle. Arbeidsplasser ble flyttet til hjemmet som allerede fungerte som skole og lekeplass for barn og ungdom. Høyere utdanning fikk pauser inntil nettbaserte løsninger kom på plass. Kreativ tenking ble veldig viktig for all håndtering av Korona og smittevernbeskyttelse.

Kreative ideer

Mange har startet opp eget nettsted og lager masker for Korona. Med flotte løsninger og penger som tikket inn. Tekniske ferdigheter ble lært og nettsiders webdesign tok overhånd med smarte design som kapret oppmerksomheten. Munnbind, eller masker, ble sydd i lekre design og farger. Favoritt sportslag og Disney-figurer ble fort solgt fordi alle måtte ha munnbind. God sosial distansering og gode håndvaskrutiner kom på plass. Enten man sydde munnbind, eller brukte kombinasjoner med tøy-lim og andre håndverk så engasjerte det mange. Personer som ikke før var selgere har fått sin egen nettbutikk.

Populære munnbind er fra sportslag, tegneserier som Avengers og natur-mønstre av ulike slag. Sammen med sying av masker er det noen som lager enkle legefrakker til støtte for sykepleiere og leger som er travle med Korona-håndtering på sykehjem, sykehus og andre steder.

I mange land har personer med sy-kunnskap tatt opp egenproduksjon av munnbind og frakker for helsepersonale. Daglig kommer nye YouTube-videoer med enkle gjør-det-selv oppskrifter på hvordan du lager egne munnbind i ulike former og varianter.

Mange store eventer har vært utsatt på grunn av pandemien. Euro 2020 har blitt flyttet og du kan finne mer info om det på Unibet Euro-nettsted.

Beskyttelse

Munnbind er først og fremst laget for å hindre smitte til sårbare pasienter som eldre og de med svakere immunsystemer. Det er mange som er mer sårbar på grunn av sykdom og liknende. Munnbind har beskyttende effekt fordi det hindrer dråper som ved nysing og hoste trenger inn i egen kropp.

Så langt har mer enn en halv million mennesker dødd av Koronaviruset. I Norge er mer enn 250 gått bort. Dette er tall per sjette juli 2020. Jeg beskytter deg, og du beskytter meg er slagordet nå.