Kreative løsninger til nettbutikken

Det har blitt mer og mer vanlig å starte virksomhet på nett med tanke på å tjene penger. Før var man på FB for å møte venner og familie, mens nå har alle en tanke om å tjene seg rik. Før var det bare store kjente kjeder som drev nettbutikk, men i dag kan så og si alle starte opp sin egen nettbutikk. Det har blitt mye enklere å sette opp et helhetlig ERP system som holder styr på alt det man selv ikke har tid eller kunnskap om, slik som salg, lager, tilbud, innkjøp også videre.

I dag lager de fleste en nettbutikk gjennom WordPress (WP). Men det finnes mange alternativer:

  • Wix
  • Joomla
  • Drupal
  • Shopify
  • Weebly
  • Ghost
  • Tumblr

Man kan også lage sine helt egne nettbutikker, men da må man ha kunnskap rundt programmering og koding.

Ser man på nettbutikker som utmerker seg i verden i dag, er det selskap som Amazon, Alibaba og Tencent. Hva er det disse gjør som er helt unikt og som har gjort dem så store? Jo, de leverer billigere produkter enn alle de andre. Men det er ikke bare enhetsprisen som er lav, disse enorme konsernene har også gjort det interessant å bestille store kvantum. På den måten kan selv mindre nettbutikker gjøre suksess med disse store lagrene som base.

La oss se på noen eksempler.

Gavekort

Mange nettbutikker har funnet ut at gavekort kan være med på å øke omsetningen. Gavekort er noe man selvfølgelig kan gi i gave til jul, men mange finner slike gavekort i forbindelse med mange andre aktiviteter på nett. Det å gi en produktanmeldelse kan for eksempel gi gavekort i betaling. Nettbutikken slår flere fluer i samme smekk. For det første slipper bedriften å regne gavekortene som inntekt, og for det andre så vil aktivitetene som gavekortet medfører gi mer positiv omtale til nettbutikken. Dette er et smart og kreativt påfunn som kan sette fart på omsetningen i nettbutikken.

Anbefalinger

Når man ser etter en vare i en nettbutikk, kan det være mange ting som hindrer et salg. Det kan rett og slett være at man ikke finner produktet, at produktet er for dyrt eller at det mangler anbefalinger. Med anbefalinger vil man for det første finne alternativer til produktet man så etter, men også relaterte produkter som passer sammen med hovedproduktet.

Å programmere anbefaler i e-commerce systemet er enkelt, fordi det som regel ligger som et tillegg (plugin) i en hver nettbutikk. Det kan blant annet være CM Product Recommendations i WP.

Konklusjon

Å være kreativ er en av de viktigste egenskapene man trenger for å lykkes med en nettbutikk. Men det holder ikke bare å være kreativ. Hva med kunnskap om strategisk planlegging? Økonomisk sans? Utholdenhet? Åpenhet? Og ikke minst ha egenskapen til å endre seg i forhold til markedet. Alle kan starte nettbutikk i dag.