Skape inntekter på nettsiden

Ofte hører man uttrykket “monetizing” uten at man helt forstår hva det innebærer. I forbindelse med blogger og hjemmesider er dette begrepet forbundet med å tjene penger. Det kan man gjøre på mange måter, ved å selge egne produkter eller reklamere for andres.

Reklameinntekter er vanligvis en andel av et varesalg, og er noe alle i prinsippet kan tjene på. Men det er hvordan man gjør det som er interessant i denne artikkelen. For det å tjene penger på nettsiden sin er ikke en myte, men noe alle kan få til.

Henvisninger

Ofte er det smart å spre ordet. Mange bedrifter vil betale deg for å få andre til å melde seg inn eller handle. Dette gjør man ved å promotere en lenke på nettsiden sin. Denne er unik og knyttes direkte til deg når salg blir gjort. Nå vil man motta en liten andel av salget eller en sum for medlemskapet. Henvisninger kalles også “affiliate” og finnes i mange forskjellige typer. Man kan lenke til produkter også. Bruk partnerprogrammet til Ebay for å lage personlige lenker til siden din.

PPC

Uttrykket står for “paid-per-click” og er noe blant annet Google betaler deg for å opprette. Det er rett og slett en måte å få oppmerksomhet på. Dersom du skriver om fornybar energi på siden din, kan du knytte Adsense til den og legge deretter ut reklame om fornybar energi på siden. Hvert klikk på annonsen gir inntekt til deg.

Sponset innhold

Det finnes mange aktører som betaler deg for å legge ut poster og innhold på nettsiden din. Sponset innhold kan ha helt egne motiver, men dersom man vil kan man legge dem ut enten på hjemmesiden sin, men også ofte på sosiale medier.

Selge artikler

Man kan selvfølgelig lage en levevei av å skrive artikler på nett. Det er ikke enkelt, men krever heller ikke en doktorgrad for å få til. Det viktigste er å ha kunnskap om noe særeget som få kjenner til eller skriver om, og selvfølgelig ha et levende og godt språk. Å selge artikler og blogginnlegg har blitt mer og mer populært og kan brukes som en sidejobb. Men først og fremst må man ha fokus på å lage utrolig innhold på sin egen nettside.